Woning isoleren Oppuurs

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oppuurs? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals isolatie van de vliering en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Oppuurs. We staan stil bij items als isolatie binnenkant gevel en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-oppuurs-2890

 • Lagere energienota
 • Minder tocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Buitengeluid absorberen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2890
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€177,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website lees jij de populairste werkzaamheden om een woning in Oppuurs te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oppuurs is interessant (vanaf plusminus € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €250 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, folie, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Oppuurs kost om en nabij de €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. De potentiële besparing ligt op €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is ongeveer €860, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we meerdere mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oppuurs (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Oppuurs is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Oppuurs. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€695
(€6650)
€1110
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€255
(€2150)
€375
(€3400)
Spouwmuur€240
(€725)
€720
(€2775)
€880
(€3050)
HR++ glas€235
(€2825)
€270
(€3025)
€385
(€5375)
isolatie oppuurs 2890

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Oppuurs?

Waarom mijn woning in Oppuurs isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €315 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Puurs-Sint-Amands in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oppuurs wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oppuurs voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Oppuurs. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment