Woning isoleren Gerdingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gerdingen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen zoals de binnengevel isoleren of isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Gerdingen. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van muren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-gerdingen-3960

 • Interessante terugverdientijd
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Duurzame investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€168,32

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest interessante acties om een woning in Gerdingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gerdingen kan erg voordelig (vanaf zo’n € 760 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gerdingen kost zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Dit levert op plusminus €830, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Gerdingen (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in Gerdingen kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Gerdingen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€705
(€5550)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€175
(€2500)
€355
(€3350)
Spouwmuur€275
(€1000)
€580
(€2150)
€920
(€3250)
HR++ glas€235
(€2200)
€270
(€3425)
€420
(€4800)
isolatie gerdingen 3960

Omliggende plaatsen:

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Gerdingen?

Waarom mijn woning in Gerdingen isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €325 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Bree

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bree kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bree
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Gerdingen wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Gerdingen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Gerdingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment