Woning isoleren Eksel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eksel? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Eksel. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raambekleding en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-eksel-3941

 • Lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Weinig last van geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLimburg
GemeenteHechtel-Eksel
Postcode3941
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€167,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de populairste toepassingen om jouw woning in Eksel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eksel is goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1850 en het bespaart circa €255 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eksel kost ongeveer €4950. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11500. Dit levert op grofweg €770 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal populaire vormen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Eksel (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Eksel is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar. Op deze website bekijk je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Eksel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€705
(€6850)
€1250
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€235
(€2600)
€340
(€3450)
Spouwmuur€285
(€1125)
€470
(€2700)
€850
(€3000)
HR++ glas€225
(€2975)
€290
(€3750)
€360
(€4500)
isolatie eksel 3941

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Eksel?

Wat is het voordeel van mijn woning in Eksel isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier als Engie of Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en dat bespaart tot €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hechtel-Eksel

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hechtel-Eksel aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hechtel-Eksel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Eksel wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eksel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Eksel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment