Woning isoleren Borlo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Borlo? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Borlo. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-borlo-3891

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Einde van vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest interessante stappen om jouw woning in Borlo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Borlo kan erg voordelig (al vanaf +/- € 980 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Borlo kost ongeveer €4450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12600. Dit levert op ongeveer €970 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Borlo (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Borlo is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be komen we met de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Borlo. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€655
(€7100)
€1090
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€180
(€1600)
€320
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1600)
€710
(€1925)
€790
(€3625)
HR++ glas€235
(€2325)
€275
(€4025)
€355
(€5150)
isolatie borlo 3891

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Borlo?

Waarom mijn woning in Borlo isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en geeft een besparing van €330 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse projecten als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Gingelom

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Gingelom voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Borlo wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Borlo voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Borlo. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment