Woning isoleren Oostham

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oostham? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Oostham. We staan stil bij topics als de spouwmuur isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oostham-3945

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteHam
Postcode3945
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Oostham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oostham is goed te betalen (om en nabij de € 980 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1800 en het bespaart circa €260 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, glaswol, steenwol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oostham kost je zo’n €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1100. De besparing loopt op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11900. De winst is plusminus €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er meerdere vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostham (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Oostham is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 (jaarlijks). Hierna vind je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Oostham. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€755
(€4700)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€200
(€2500)
€335
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1200)
€630
(€2600)
€930
(€3200)
HR++ glas€200
(€2150)
€285
(€3575)
€405
(€4575)
isolatie oostham 3945

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oostham?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oostham isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575 en besparen tot €285 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Ham

Door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ham in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ham
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oostham wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oostham voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Oostham. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment