Woning isoleren Bree

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bree? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een investering zoals je spouwmuur isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bree. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-bree-3960

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder vervuiling
 • Maak je huis stiller
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€170,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je de meest populaire acties om jouw woning in Bree te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bree kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 720 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €185 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €285 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bree kost je zo’n €5750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Dit levert op circa €990 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er allerlei aantrekkelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bree (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een huis in Bree kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2900 m3. De besparing komt neer op €1150 per jaar. Op deze pagina kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bree. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€675
(€6950)
€1180
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€285
(€2450)
€375
(€3000)
Spouwmuur€215
(€825)
€580
(€2400)
€885
(€3400)
HR++ glas€225
(€2725)
€295
(€3600)
€400
(€5125)
isolatie bree 3960

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bree?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bree isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €285 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Bree

Door een speciale premie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Bree kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bree
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bree wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Bree voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Bree. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment