Woning isoleren Mielen-Boven-Aalst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Mielen-Boven-Aalst? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je waardevolle informatie over isolatie Mielen-Boven-Aalst. Bijvoorbeeld items als isolatie van de bodem en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mielen-boven-aalst-3891

 • Elke maand besparen op energie
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed voor het milieu
 • Brandbeschermend
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteGingelom
Postcode3891
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna zie je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Mielen-Boven-Aalst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mielen-Boven-Aalst kan erg voordelig (al vanaf € 880 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1675 en de potentiële besparing ligt op €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mielen-Boven-Aalst kost gemiddeld €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het rendement is plusminus €790 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog enkele mogelijke opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mielen-Boven-Aalst (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en ook een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Mielen-Boven-Aalst is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2075 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Hieronder calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mielen-Boven-Aalst. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3650)
€585
(€6850)
€1100
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€200
(€2150)
€350
(€3400)
Spouwmuur€270
(€1625)
€730
(€2675)
€780
(€3550)
HR++ glas€235
(€2075)
€340
(€3650)
€420
(€5225)
isolatie mielen-boven-aalst 3891

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mielen-Boven-Aalst?

Waarom zou ik mijn huis in Mielen-Boven-Aalst isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat bespaart tot €240 p/jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Gingelom

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Gingelom voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gingelom
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Mielen-Boven-Aalst wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mielen-Boven-Aalst voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Mielen-Boven-Aalst. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangename warme woning en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment