Woning isoleren Attre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Attre? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals spouwmuren isoleren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Attre. We gaan aan de slag met onderwerpen als de spouwmuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-attre-7941

 • Veel geld besparen
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode7941
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€176,71

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Attre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Attre kan erg voordelig beginnend bij € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €245 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Attre kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12100. Dit levert op circa €960, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog een aantal populaire oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Attre (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Attre is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Attre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€755
(€4800)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€255
(€2400)
€335
(€3150)
Spouwmuur€245
(€1725)
€690
(€2675)
€940
(€3325)
HR++ glas€225
(€2125)
€260
(€4000)
€425
(€4600)
isolatie attre 7941

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Attre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Attre isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Mega of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en geeft een besparing van €270 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Brugelette

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Brugelette meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Attre wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Attre voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Attre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment