Woning isoleren Brugelette

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Brugelette? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Brugelette. We staan stil bij zaken als isolatie van de kruipruimte en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-brugelette-7940

 • Lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode7940
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€163,63

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Brugelette te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brugelette is goedkoop (al vanaf +/- € 730 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €275 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Brugelette kost +/- €5550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13100. Daarmee bespaar je pakweg €940, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we diverse mogelijke werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Brugelette (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Brugelette is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Brugelette. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€605
(€7100)
€940
(€8800)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€250
(€2050)
€365
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1750)
€640
(€2500)
€845
(€3175)
HR++ glas€235
(€1975)
€330
(€3700)
€410
(€5050)
isolatie brugelette 7940

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Brugelette?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Brugelette isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat levert gemiddeld op €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Dema, Handy Home, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Brugelette

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Brugelette aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Brugelette wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brugelette voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Brugelette. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment