Woning isoleren Saint-Sauveur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Saint-Sauveur? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Saint-Sauveur. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als dakisolatie en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-saint-sauveur-7912

 • Besparen op energierekening
 • Bescherm tegen vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7912
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de populairste onderdelen om een woning in Saint-Sauveur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Sauveur kan zeer goedkoop (ongeveer € 900 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1975 en de besparing loopt op tot €210 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, glaswol, steenwol, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Sauveur kost ongeveer €5050. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1110. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Daarmee bespaar je plusminus €970, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. Hierna behandelen we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Saint-Sauveur (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Saint-Sauveur is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Hierna vind je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saint-Sauveur. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€625
(€5600)
€1120
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€2400)
€320
(€2900)
Spouwmuur€295
(€1175)
€430
(€2275)
€865
(€3250)
HR++ glas€190
(€2300)
€305
(€3500)
€385
(€5150)
isolatie saint-sauveur 7912

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Saint-Sauveur?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Sauveur isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als OCTA+ en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Saint-Sauveur wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Sauveur voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Saint-Sauveur. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment