Woning isoleren Montroeul-Au-Bois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Montroeul-Au-Bois? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Montroeul-Au-Bois. Dit kan gaan om topics als isolatie van buitenmuren en condensvorming. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-montroeul-au-bois-7911

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt het geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€175,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Montroeul-Au-Bois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Montroeul-Au-Bois is betaalbaar (plusminus € 960 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Montroeul-Au-Bois kost gemiddeld €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van om en nabij €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene mogelijke opties. Hierna vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Montroeul-Au-Bois (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Montroeul-Au-Bois is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per jaar. Hierna tref je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Montroeul-Au-Bois. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€615
(€4500)
€1130
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€245
(€2500)
€320
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1650)
€510
(€1900)
€920
(€3125)
HR++ glas€220
(€2675)
€285
(€3450)
€410
(€4875)
isolatie montroeul-au-bois 7911

Interessante Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Montroeul-Au-Bois?

Wat is het voordeel van mijn woning in Montroeul-Au-Bois isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Montroeul-Au-Bois wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Montroeul-Au-Bois voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Montroeul-Au-Bois. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment