Woning isoleren Oeudeghien

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oeudeghien? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Oeudeghien. We bespreken onderwerpen als verwarmingsbuizen isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-oeudeghien-7911

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een optimale leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Reductie geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7911
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€176,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest rendabele manieren om je woning in Oeudeghien te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Oeudeghien is interessant (rond de € 810 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1675 en de besparing loopt op tot €260 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oeudeghien kost je zo’n €4700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Het voordeel is grofweg €770, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook kennen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oeudeghien (juni 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Oeudeghien is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oeudeghien. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€625
(€6050)
€1120
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€215
(€1900)
€305
(€3100)
Spouwmuur€260
(€1225)
€660
(€2300)
€925
(€3675)
HR++ glas€240
(€2725)
€275
(€3400)
€435
(€4600)
isolatie oeudeghien 7911

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oeudeghien?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oeudeghien isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en dat bespaart tot €285 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Oeudeghien wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oeudeghien voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Oeudeghien. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment