Woning isoleren Knokke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Knokke? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over isolatie Knokke. We staan stil bij onderwerpen als gevelisolatie en warmtelekken. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-knokke-8300

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8300
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€167,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de interessantste acties om jouw woning in Knokke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Knokke kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 750 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1700 en de potentiële besparing ligt op €270 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Knokke kost plusminus €5650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je om en nabij €800 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook onderscheiden we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest populaire opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Knokke (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Knokke is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. De besparing komt neer op €1050 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Knokke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€825
(€4900)
€930
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€275
(€2300)
€390
(€2850)
Spouwmuur€190
(€1700)
€440
(€2475)
€940
(€3400)
HR++ glas€210
(€2775)
€340
(€4000)
€410
(€4900)
isolatie knokke 8300

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Knokke?

Waarom mijn woning in Knokke isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom isolatiepremie in Knokke-Heist

Door een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Knokke-Heist meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Knokke-Heist
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? D.m.v. het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Knokke wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Knokke voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Knokke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment