Woning isoleren Amonines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Amonines? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals isolatie van de gevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Amonines. Je kunt denken aan vraagstukken over je spouwmuur isoleren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-amonines-6997

 • Lagere energienota
 • Een gezond leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode6997
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€165,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante stappen om jullie woning in Amonines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Amonines is betaalbaar (ongeveer € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1775 en het bespaart circa €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Amonines kost je zo’n €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Je profiteert van plusminus €860 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Amonines (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of wellicht een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in Amonines is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat is dus al gauw €1300 p/jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Amonines. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€795
(€5500)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€220
(€2200)
€300
(€2750)
Spouwmuur€245
(€1550)
€520
(€2800)
€790
(€3350)
HR++ glas€235
(€2350)
€330
(€3075)
€355
(€4775)
isolatie amonines 6997

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Amonines?

Waarom zou ik mijn huis in Amonines isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Luminus of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Erezée

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Erezée kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erezée
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Amonines wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Amonines voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Amonines. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment