Woning isoleren Champlon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Champlon? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je belangrijke informatie over isolatie Champlon. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vloer en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-champlon-6971

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Reductie geluid
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode6971
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€170,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref jij de meest toegepaste methodes om jullie woning in Champlon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Champlon is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1825 en je bespaart al snel €205 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Champlon kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13300. Je profiteert van pakweg €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Champlon (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Champlon is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand vind je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Champlon. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3100)
€815
(€4900)
€1030
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€275
(€1800)
€320
(€3450)
Spouwmuur€355
(€800)
€560
(€2650)
€895
(€3475)
HR++ glas€225
(€2675)
€300
(€3325)
€405
(€5000)
isolatie champlon 6971

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Champlon?

Waarom zou ik mijn woning in Champlon isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en dat bespaart tot €335 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Tenneville

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tenneville in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tenneville
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Champlon wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Champlon voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Champlon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment