Woning isoleren Fronville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Fronville? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als bodemisolatie of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Fronville. We staan stil bij zaken als deuren isoleren en purschuim. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-fronville-6990

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Minder last van vocht
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode6990
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Fronville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Fronville is financieel toegankelijk (ongeveer € 960 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten fluctueren rond de €1825 en het rendement ligt op zo’n €210, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Fronville kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Het voordeel is circa €800 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we allerlei interessante mogelijkheden. Hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Fronville (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Fronville kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. Dat komt neer op €1275 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Fronville. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€855
(€5600)
€1050
(€8950)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€190
(€2100)
€360
(€3400)
Spouwmuur€180
(€1125)
€650
(€2775)
€805
(€3525)
HR++ glas€220
(€2075)
€300
(€3075)
€395
(€4825)
isolatie fronville 6990

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Fronville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Fronville isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Dema, Hubo, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Hotton

Door de geldende premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hotton voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hotton
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Fronville wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Fronville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Fronville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment