Woning isoleren Beffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Beffe? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van platte dak of radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Beffe. We staan stil bij zaken als deuren isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-beffe-6987

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer warmte en minder vocht
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode6987
Gasverbruik21.460 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€164,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna zie je de interessantste methodes om je woning in Beffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beffe is financieel toegankelijk (al vanaf € 840 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en de potentiële besparing ligt op €280, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, icynene, folie, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Beffe kost +/- €5750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is zo’n €820 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er meerdere vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Beffe (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Beffe kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2525 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina check je de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Beffe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3800)
€705
(€5450)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€245
(€2150)
€345
(€2750)
Spouwmuur€280
(€1025)
€590
(€2050)
€830
(€3200)
HR++ glas€250
(€2475)
€325
(€4300)
€430
(€5225)
isolatie beffe 6987

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Beffe?

Wat is het voordeel van mijn woning in Beffe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Rendeux

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rendeux kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rendeux
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Beffe wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Beffe voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Beffe. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment