Woning isoleren Hampteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hampteau? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als de zolder isoleren en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Hampteau. We bespreken zaken als isolatie van de buitengevel en soorten isolatiewaarden. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hampteau-6990

 • Elke maand besparen op energie
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteHotton
Postcode6990
Gasverbruik21.500 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop zie je de meest toegepaste onderdelen om je woning in Hampteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hampteau is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 950 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hampteau kost plusminus €4850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11800. Dit levert op circa €780 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer populaire vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Hampteau (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Hampteau is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 per jaar. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hampteau. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3600)
€605
(€5800)
€1140
(€9600)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€230
(€1650)
€355
(€2900)
Spouwmuur€265
(€850)
€750
(€2775)
€875
(€3200)
HR++ glas€215
(€2375)
€305
(€3100)
€385
(€4425)
isolatie hampteau 6990

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Hampteau?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hampteau isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige projecten zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Hotton

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hotton voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hotton
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hampteau wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hampteau voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Hampteau. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment