Woning isoleren Ruddervoorde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ruddervoorde? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de kruipruimte en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Ruddervoorde. Je komt meer te weten over onderwerpen als het dak isoleren en purschuim. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-ruddervoorde-8020

 • Lagere energierekening
 • Minder last van trek en tocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check jij de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Ruddervoorde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ruddervoorde kan erg voordelig (al vanaf € 730 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn zo’n €1700 en de potentiële besparing ligt op €280 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ruddervoorde kost zo’n €5100. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast zien we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ruddervoorde (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van de woning in Ruddervoorde kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Hieronder bekijk je de totale kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ruddervoorde. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3600)
€695
(€7450)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€230
(€1850)
€390
(€3300)
Spouwmuur€290
(€1475)
€480
(€2625)
€910
(€3425)
HR++ glas€195
(€2825)
€325
(€4175)
€400
(€4975)
isolatie ruddervoorde 8020

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ruddervoorde?

Waarom zou ik mijn huis in Ruddervoorde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400 en dat bespaart tot €330 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Oostkamp

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Oostkamp aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oostkamp
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ruddervoorde wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Ruddervoorde voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Ruddervoorde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment