Woning isoleren Ortho

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ortho? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals dakisolatie en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Ortho. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van de vliering en lambda waarde. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-ortho-6983

 • Lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6983
Gasverbruik21.430 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€163,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Ortho te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ortho is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 940 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €250 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn ongeveer €1775 en het resultaat is zo’n €265 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ortho kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. De winst is ong. €900 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog meer mogelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Ortho (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Ortho is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 op jaarbasis. Op deze website vind je de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ortho. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€795
(€4800)
€910
(€9950)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€225
(€1600)
€355
(€3600)
Spouwmuur€200
(€1600)
€450
(€2550)
€930
(€3375)
HR++ glas€195
(€2800)
€335
(€3325)
€390
(€5150)
isolatie ortho 6983

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ortho?

Waarom zou ik mijn huis in Ortho isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, waarbij u een besparing realiseert van €310 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Brico, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Door de geldende premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente La Roche-En-Ardenne in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Ortho wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Ortho voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ortho. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een gezond leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment