Woning isoleren Hertsberge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hertsberge? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals isolatie van schuine dak en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Hertsberge. Bijvoorbeeld topics als dakisolatie en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hertsberge-8020

 • Snelle terugverdientijd
 • Geen vochtproblemen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van lawaai van straat
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostkamp
Postcode8020
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref jij de meest populaire stappen om jouw woning in Hertsberge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hertsberge kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 820 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hertsberge kost je zo’n €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Hiermee bespaar je grofweg €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer vaak toegepaste opties. Hierna beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hertsberge (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Hertsberge is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hertsberge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€735
(€7200)
€1060
(€9900)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€210
(€1650)
€315
(€2950)
Spouwmuur€350
(€850)
€720
(€2425)
€835
(€3325)
HR++ glas€240
(€2650)
€290
(€3400)
€405
(€5125)
isolatie hertsberge 8020

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Hertsberge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hertsberge isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Oostkamp

Mede door de huidige premies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Oostkamp voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Oostkamp
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Hertsberge wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hertsberge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Hertsberge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment