Woning isoleren Hives

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hives? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals plat dak isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Hives. Je komt meer te weten over items als spouwmuurisolatie en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-hives-6984

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Reductie geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteLa Roche-En-Ardenne
Postcode6984
Gasverbruik21.440 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€164,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest interessante acties om jouw woning in Hives te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hives kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 990 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten variëren rond €1875 en het rendement ligt op zo’n €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, icynene. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hives kost plusminus €5650. Doe je het zelf? Dan kost het circa €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je plusminus €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hives (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Hives is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hives. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€655
(€7200)
€1090
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€290
(€1800)
€355
(€3550)
Spouwmuur€175
(€875)
€660
(€2175)
€945
(€3125)
HR++ glas€210
(€1875)
€265
(€3950)
€395
(€5200)
isolatie hives 6984

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hives?

Waarom mijn woning in Hives isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en besparen tot €335 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in La Roche-En-Ardenne

Met behulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente La Roche-En-Ardenne aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis La Roche-En-Ardenne
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hives wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Hives voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Hives. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabele leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment