Woning isoleren Soy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Soy? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als de spouw isoleren of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Soy. We zoomen in op zaken als tochtstrips of tochtbanden en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-soy-6997

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Stiller in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode6997
Gasverbruik21.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€165,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be check jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Soy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soy kan zeer goedkoop (al vanaf € 720 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Soy kost om en nabij de €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Je profiteert van pakweg €840 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder zien we allerlei populaire vormen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Soy (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Soy is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Soy. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€755
(€6350)
€910
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€260
(€1750)
€315
(€3550)
Spouwmuur€295
(€975)
€560
(€2200)
€900
(€3450)
HR++ glas€200
(€2175)
€295
(€3825)
€425
(€4425)
isolatie soy 6997

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Soy?

Waarom mijn woning in Soy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Luminus en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en besparen tot €345 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Dema, Brico. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Erezée

Door te profiteren van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Erezée voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Erezée
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Soy wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Soy voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Soy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment