Woning isoleren Oostwinkel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oostwinkel? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen als isolatie van binnenmuren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uiteenlopende informatie over isolatie Oostwinkel. We gaan aan de slag met thema’s als isolerende kozijnen en vocht in huis of vochtproblemen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oostwinkel-9931

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Controle over de temperatuur
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLievegem
Postcode9931
Gasverbruik21.760 kWh
Stroomverbruik3565,12560981961 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Oostwinkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oostwinkel is financieel toegankelijk (ongeveer € 770 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €215 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oostwinkel kost doorgaans €5900. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11100. Het rendement is zo’n €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we verscheidene populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Oostwinkel (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Oostwinkel is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Oostwinkel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€795
(€6400)
€1200
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€220
(€2500)
€335
(€3500)
Spouwmuur€240
(€1000)
€500
(€2050)
€840
(€3575)
HR++ glas€245
(€2875)
€310
(€3425)
€350
(€4800)
isolatie oostwinkel 9931

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Oostwinkel?

Waarom zou ik mijn huis in Oostwinkel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en geeft een besparing van €340, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Lievegem

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lievegem voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lievegem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Oostwinkel wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oostwinkel voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Oostwinkel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment