Woning isoleren Sint-Margriete

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Margriete? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Sint-Margriete. Denk aan vraagstukken over de garage isoleren en steenwol Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-margriete-9981

 • Besparen op energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9981
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3568,2497960034 kWh
Gemiddelde energierekening€171,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de populairste toepassingen om een woning in Sint-Margriete te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Margriete is interessant (gemiddeld zo’n € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1800 en het resultaat is zo’n €185 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Margriete kost je zo’n €5650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Dit levert op circa €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog meer populaire vormen. Hierna vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Margriete (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Sint-Margriete is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Onderstaand ontdek je de totale prijs op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Sint-Margriete. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€625
(€5950)
€940
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€280
(€1750)
€375
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1650)
€620
(€2075)
€790
(€3600)
HR++ glas€210
(€2750)
€325
(€3800)
€390
(€4800)
isolatie sint-margriete 9981

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Margriete?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Margriete isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent en Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3175 en dat levert gemiddeld op €245 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Sint-Laureins

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sint-Laureins aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Laureins
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Margriete wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint-Margriete voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Sint-Margriete. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment