Woning isoleren Waterland-Oudeman

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waterland-Oudeman? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Waterland-Oudeman. We bespreken items als isolerende raamfolie en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-waterland-oudeman-9988

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Laureins
Postcode9988
Gasverbruik21.880 kWh
Stroomverbruik3568,87463324016 kWh
Gemiddelde energierekening€171,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje lees jij de meest populaire stappen om jouw woning in Waterland-Oudeman te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waterland-Oudeman is betaalbaar (rond de € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1825 en het resultaat is zo’n €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Waterland-Oudeman kost plusminus €5500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12600. Het rendement is circa €880, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waterland-Oudeman (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Waterland-Oudeman is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 op jaarbasis. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Waterland-Oudeman. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€855
(€5850)
€1230
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€195
(€2450)
€365
(€2900)
Spouwmuur€360
(€1050)
€670
(€2750)
€795
(€3450)
HR++ glas€220
(€2650)
€325
(€4175)
€430
(€5200)
isolatie waterland-oudeman 9988

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Waterland-Oudeman?

Waarom juist nu mijn huis in Waterland-Oudeman isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en besparen tot €325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Sint-Laureins

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Sint-Laureins meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Laureins
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Waterland-Oudeman wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Waterland-Oudeman voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Waterland-Oudeman. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment