Woning isoleren My

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in My? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering als isolatie buitenkant gevel of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie My. Dit kan gaan om vraagstukken over radiatorfolie aanbrengen en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-my-4190

 • Veel minder betalen voor energie
 • Meer controle in de woning
 • Duurzame investering
 • Minder geluidsoverlast
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieLuik
GemeenteFerrières
Postcode4190
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk je de meest toegepaste acties om je woning in My te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in My is interessant (vanaf ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven zijn zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in My kost zo’n €4600. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1050. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Hiermee bespaar je pakweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder zijn er diverse interessante alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in My (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in My is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Hieronder calculeren we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in My. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€695
(€5350)
€1230
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€295
(€2150)
€370
(€2950)
Spouwmuur€385
(€1025)
€720
(€2450)
€950
(€3550)
HR++ glas€215
(€2925)
€330
(€3650)
€350
(€4525)
isolatie my 4190

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in My?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in My isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, waarbij u een besparing realiseert van €330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ferrières

Door de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ferrières voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ferrières
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan My wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in My voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in My. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment