Woning isoleren Villers-Deux-Eglises

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Villers-Deux-Eglises? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als spouwmuurisolatie of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Villers-Deux-Eglises. We zoomen in op vraagstukken over tussenwanden isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-villers-deux-eglises-5630

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode5630
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€173,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind jij de aantrekkelijkste manieren om een woning in Villers-Deux-Eglises te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Villers-Deux-Eglises kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 780 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten liggen rond €1875 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-Deux-Eglises kost om en nabij de €5900. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je pakweg €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende mogelijke opties. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Villers-Deux-Eglises (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Villers-Deux-Eglises is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Deux-Eglises. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€755
(€4550)
€1010
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€275
(€2600)
€335
(€2900)
Spouwmuur€395
(€1425)
€550
(€2025)
€855
(€3175)
HR++ glas€210
(€2550)
€340
(€3475)
€380
(€4425)
isolatie villers-deux-eglises 5630

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Villers-Deux-Eglises?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-Deux-Eglises isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Watz en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over isolatiepremie in Cerfontaine

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Cerfontaine aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Cerfontaine
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Villers-Deux-Eglises wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Villers-Deux-Eglises voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Villers-Deux-Eglises. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam warm huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment