Woning isoleren Cerfontaine

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Cerfontaine? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Cerfontaine. Je leest uitvoerig over items als de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-cerfontaine-5630

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder tocht in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode5630
Gasverbruik23.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€175,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de meest interessante werkzaamheden om je woning in Cerfontaine te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cerfontaine kan zeer goedkoop (plusminus € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1650 en je bespaart al snel €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Cerfontaine kost zo’n €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het rendement is al snel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11800. Het rendement is ong. €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verschillende aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cerfontaine (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Cerfontaine is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Cerfontaine. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4150)
€575
(€5150)
€1040
(€8900)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€205
(€2300)
€355
(€3450)
Spouwmuur€205
(€1025)
€640
(€2650)
€925
(€3675)
HR++ glas€220
(€2100)
€265
(€3725)
€365
(€5025)
isolatie cerfontaine 5630

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Cerfontaine?

Waarom moet ook ik mijn huis in Cerfontaine isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Cerfontaine

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Cerfontaine op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Cerfontaine
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Cerfontaine wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Cerfontaine voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Cerfontaine. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment