Woning isoleren Daussois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Daussois? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals de spouw isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Daussois. We staan stil bij onderwerpen als de bodem isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-daussois-5630

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode5630
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€172,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website vind je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Daussois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Daussois kan zeer goedkoop (al vanaf € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen liggen rond €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €195, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Daussois kost ongeveer €5700. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12500. Dit levert op plusminus €840 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Daussois (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Daussois is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Hierna berekenen we de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Daussois. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€885
(€6350)
€1000
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€185
(€2050)
€355
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1150)
€730
(€2000)
€870
(€3275)
HR++ glas€190
(€2050)
€330
(€3300)
€415
(€5075)
isolatie daussois 5630

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Daussois?

Wat is het voordeel van mijn woning in Daussois isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze website ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom isolatiepremie in Cerfontaine

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Cerfontaine op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Cerfontaine
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Daussois wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Daussois voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Daussois. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettige leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment