Woning isoleren Villers-Le-Gambon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Villers-Le-Gambon? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen en deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over isolatie Villers-Le-Gambon. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-villers-le-gambon-5600

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Kan snel aangebracht worden
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeentePhilippeville
Postcode5600
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€170,95

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be achterhaal jij de meest interessante methodes om jullie woning in Villers-Le-Gambon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Villers-Le-Gambon kan zeer goedkoop (om en nabij de € 960 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €265 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €225, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Villers-Le-Gambon kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is om en nabij €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we verscheidene populaire opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Villers-Le-Gambon (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw woning in Villers-Le-Gambon kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €825 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal bekijk je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Villers-Le-Gambon. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€615
(€5650)
€970
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€200
(€1850)
€355
(€2950)
Spouwmuur€360
(€975)
€450
(€2650)
€820
(€3550)
HR++ glas€200
(€2950)
€265
(€4000)
€450
(€5300)
isolatie villers-le-gambon 5600

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Villers-Le-Gambon?

Waarom zou ik mijn woning in Villers-Le-Gambon isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en dat bespaart tot €285 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Philippeville

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Philippeville voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Philippeville
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Villers-Le-Gambon wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Villers-Le-Gambon voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Villers-Le-Gambon. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment