Woning isoleren Saint-Aubin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Saint-Aubin? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals isolatie van binnenmuren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Saint-Aubin. Je kunt denken aan vraagstukken over je spouwmuur isoleren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-saint-aubin-5620

 • Minder energielasten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5620
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref jij de populairste methodes om jouw woning in Saint-Aubin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Saint-Aubin is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 800 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, folie, glaswol, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Aubin kost gemiddeld €4850. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. De winst is om en nabij €930 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens kennen we meerdere interessante vormen. Hieronder vermelden we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Aubin (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van de woning in Saint-Aubin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De besparing komt neer op €925 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Aubin. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€605
(€6050)
€920
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€230
(€1600)
€315
(€3400)
Spouwmuur€350
(€1650)
€610
(€1925)
€915
(€3275)
HR++ glas€195
(€1825)
€270
(€3200)
€355
(€4825)
isolatie saint-aubin 5620

Erkende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Saint-Aubin?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Aubin isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals OCTA+ en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275 en geeft een besparing van €270 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Handy Home, Brico, Dema, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Florennes

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Florennes op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Saint-Aubin wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Aubin voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Saint-Aubin. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment