Woning isoleren Morialmé

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Morialmé? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een investering zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Morialmé. Je kunt denken aan zaken als buisisolatie en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-morialme-5621

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Speciale groene leningen
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5621
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€172,49

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind je de interessantste toepassingen om je woning in Morialmé te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Morialmé is aantrekkelijk (al vanaf € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1825 en de winst ligt rond de €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Morialmé kost je zo’n €5050. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je pakweg €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verschillende interessante mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Morialmé (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Morialmé is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Morialmé. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€785
(€7100)
€940
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€220
(€2450)
€350
(€3400)
Spouwmuur€275
(€1275)
€580
(€2200)
€840
(€3550)
HR++ glas€190
(€1900)
€305
(€3125)
€400
(€5350)
isolatie morialme 5621

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Morialmé?

Waarom juist nu mijn huis in Morialmé isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €335, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze website check je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Florennes

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Florennes in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Morialmé wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Morialmé voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Morialmé. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment