Woning isoleren Couillet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Couillet? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Couillet. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tochtprofielen en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-couillet-6010

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6010
Gasverbruik23.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Couillet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Couillet is goedkoop (vanaf zo’n € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1750 en de winst ligt rond de €270, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, folie, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Couillet kost gemiddeld €4500. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is ongeveer €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verscheidene interessante opties. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Couillet (februari 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Couillet is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Couillet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€585
(€4800)
€1210
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€260
(€2150)
€380
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1725)
€700
(€1925)
€805
(€3425)
HR++ glas€250
(€2300)
€285
(€3625)
€430
(€4975)
isolatie couillet 6010

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Couillet?

Waarom zou ik mijn huis in Couillet isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, waarbij u een besparing realiseert van €325 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide maatregelen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Charleroi

Dankzij de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Charleroi aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Couillet wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Couillet voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Couillet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment