Woning isoleren Gochenée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gochenée? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een investering als dakisolatie of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Gochenée. Je kunt denken aan items als isolatie van buitenmuren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gochenee-5680

 • Flinke besparing
 • Een prettig wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Ook akoestische isolatie
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€173,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be lees jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Gochenée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gochenée kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 770 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €215 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gochenée kost doorgaans €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Het rendement is circa €930 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse interessante opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Gochenée (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Gochenée is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar. Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Gochenée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€605
(€4900)
€1070
(€9850)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€180
(€2100)
€390
(€2850)
Spouwmuur€255
(€1250)
€460
(€2575)
€950
(€3250)
HR++ glas€235
(€2750)
€325
(€4075)
€360
(€5150)
isolatie gochenee 5680

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gochenée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Gochenée isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150 en besparen tot €230, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Doische

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Doische meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Gochenée wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gochenée voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Gochenée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment