Woning isoleren Vodelée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Vodelée? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als buitenmuren isoleren en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Vodelée. We zoomen in op topics als dakisolatie en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vodelee-5680

 • Lagere stookkosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Beschermt ook tegen brand
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Vodelée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vodelée is goed te betalen (ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1650 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vodelée kost zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het voordeel is grofweg €910 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er verscheidene aantrekkelijke vormen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Vodelée (februari 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Vodelée is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar. Hierna berekenen we de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Vodelée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€595
(€5250)
€1210
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€185
(€1650)
€320
(€3600)
Spouwmuur€315
(€1475)
€600
(€2175)
€925
(€3525)
HR++ glas€245
(€2625)
€295
(€3250)
€445
(€5075)
isolatie vodelee 5680

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Vodelée?

Waarom mijn woning in Vodelée isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €235 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Doische

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Doische kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Vodelée wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Vodelée voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Vodelée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment