Woning isoleren Niverlée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Niverlée? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals de buitengevel isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Niverlée. We gaan aan de slag met vraagstukken over vloerisolatie en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-niverlee-5680

 • Elke maand besparen op energie
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€174,22

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek jij de meest populaire manieren om een woning in Niverlée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Niverlée is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 890 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1800 en je bespaart al snel €220 per jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Niverlée kost +/- €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13500. Het voordeel is ong. €920 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er allerlei populaire opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Niverlée (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en ook een groenere samenleving? Isoleren van de woning in Niverlée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Niverlée. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€685
(€4700)
€1040
(€8750)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€205
(€2350)
€390
(€2950)
Spouwmuur€175
(€1325)
€710
(€2250)
€870
(€3650)
HR++ glas€250
(€2725)
€265
(€4200)
€405
(€5325)
isolatie niverlee 5680

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Meer weten over het isolatiebedrijf in Niverlée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Niverlée isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €200 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Doische

Door gebruik te maken van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Doische aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Niverlée wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Niverlée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Niverlée. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment