Woning isoleren Soulme

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Soulme? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen als isolatie van de spouwmuur en tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Soulme. Je kunt denken aan topics als spouwmuren isoleren en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-soulme-5680

 • Snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Maak je huis stiller
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand ontdek jij de meest interessante onderdelen om een woning in Soulme te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Soulme is goedkoop (rond de € 880 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De tarieven zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €210 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Soulme kost doorgaans €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13500. Het voordeel is ongeveer €900 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we diverse vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Soulme (februari 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Soulme is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Soulme. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€685
(€7050)
€1250
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€245
(€1650)
€310
(€3600)
Spouwmuur€340
(€725)
€500
(€2525)
€795
(€3475)
HR++ glas€200
(€2525)
€325
(€3375)
€445
(€5025)
isolatie soulme 5680

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Soulme?

Waarom zou ik mijn woning in Soulme isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Luminus of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en besparen tot €295 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Doische

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Doische op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Soulme wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Soulme voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Soulme. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment