Woning isoleren Corroy-Le-Grand

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Corroy-Le-Grand? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering als bijv. de vloer isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je uitgebreide informatie over isolatie Corroy-Le-Grand. Bijvoorbeeld zaken als dakisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-corroy-le-grand-1325

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode1325
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€159,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina achterhaal je de meest toegepaste onderdelen om een woning in Corroy-Le-Grand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Corroy-Le-Grand is goed te betalen (vanaf € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €210 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1950 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Corroy-Le-Grand kost plusminus €4900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1180. De potentiële besparing ligt op €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Corroy-Le-Grand (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Corroy-Le-Grand is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Hieronder tref je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Corroy-Le-Grand. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4100)
€865
(€6800)
€1140
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€275
(€1900)
€335
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1300)
€740
(€2400)
€930
(€3675)
HR++ glas€220
(€2050)
€260
(€3775)
€380
(€4525)
isolatie corroy-le-grand 1325

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Corroy-Le-Grand?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Corroy-Le-Grand isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze website lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Chaumont-Gistoux

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Chaumont-Gistoux aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Corroy-Le-Grand wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Corroy-Le-Grand voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Corroy-Le-Grand. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment