Woning isoleren Tourinnes-La-Grosse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tourinnes-La-Grosse? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Tourinnes-La-Grosse. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de bodem en subsidie Isolatie mei 2024. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tourinnes-la-grosse-1320

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor elk budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode1320
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€159,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest populaire stappen om jouw woning in Tourinnes-La-Grosse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tourinnes-La-Grosse is interessant beginnend bij € 740 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €280 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1625 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tourinnes-La-Grosse kost om en nabij de €5050. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Je profiteert van ong. €980 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Tourinnes-La-Grosse (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Tourinnes-La-Grosse is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. Dat komt neer op €825 (jaarlijks). Op deze pagina komen we met de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tourinnes-La-Grosse. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€715
(€6050)
€1210
(€8350)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€250
(€1850)
€340
(€3500)
Spouwmuur€310
(€725)
€610
(€2275)
€945
(€3525)
HR++ glas€225
(€2350)
€280
(€4150)
€370
(€5375)
isolatie tourinnes-la-grosse 1320

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tourinnes-La-Grosse?

Waarom juist nu mijn huis in Tourinnes-La-Grosse isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €345 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Beauvechain

Door te profiteren van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Beauvechain meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Tourinnes-La-Grosse wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tourinnes-La-Grosse voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Tourinnes-La-Grosse. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment