Woning isoleren Chaumont-Gistoux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Chaumont-Gistoux? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als HR++ glas en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be vind je bruikbare informatie over isolatie Chaumont-Gistoux. We zoomen in op topics als verwarmingsbuizen isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-chaumont-gistoux-1325

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder vervuiling
 • Rust en comfort in huis
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode1325
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf tref je de meest populaire acties om een woning in Chaumont-Gistoux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Chaumont-Gistoux is betaalbaar (ongeveer € 760 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1825 en de winst ligt rond de €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Chaumont-Gistoux kost +/- €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De potentiële besparing ligt op €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is plusminus €750 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er verschillende aantrekkelijke werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chaumont-Gistoux (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Chaumont-Gistoux is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat is dus al gauw €800 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Chaumont-Gistoux. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4300)
€635
(€5950)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€175
(€2350)
€350
(€2900)
Spouwmuur€385
(€1650)
€420
(€2175)
€805
(€3175)
HR++ glas€195
(€1850)
€305
(€4075)
€370
(€4600)
isolatie chaumont-gistoux 1325

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Chaumont-Gistoux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chaumont-Gistoux isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Watz of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 265, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse acties zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Chaumont-Gistoux

Door gebruik te maken van de geldende premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Chaumont-Gistoux op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Chaumont-Gistoux wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Chaumont-Gistoux voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Chaumont-Gistoux. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment