Woning isoleren Roux-Miroir

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Roux-Miroir? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Roux-Miroir. Je kunt denken aan items als vloerisolatie en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-roux-miroir-1315

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig klimaat in huis
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteIncourt
Postcode1315
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€158,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de meest toegepaste acties om jullie woning in Roux-Miroir te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roux-Miroir is goedkoop (ongeveer € 760 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1625 en het resultaat is zo’n €245 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Roux-Miroir kost ongeveer €4450. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Het rendement is plusminus €750, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we verschillende mogelijke opties. Hierna vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Roux-Miroir (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Roux-Miroir is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2075 m3. Dat is dus al gauw €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Roux-Miroir. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€775
(€7300)
€1250
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€215
(€1550)
€400
(€2950)
Spouwmuur€390
(€1700)
€730
(€2350)
€830
(€3150)
HR++ glas€210
(€2900)
€285
(€3475)
€385
(€5200)
isolatie roux-miroir 1315

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Roux-Miroir?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Roux-Miroir isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en dat bespaart tot €240, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Incourt

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Incourt op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Incourt
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Roux-Miroir wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Roux-Miroir voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Roux-Miroir. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment