Woning isoleren L’Ecluse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in L’Ecluse? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie L’Ecluse. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van buitenmuren en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-l-ecluse-1320

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBeauvechain
Postcode1320
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire methodes om een woning in L’Ecluse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in L’Ecluse kan erg voordelig (om en nabij de € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in L’Ecluse kost plusminus €5450. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Het rendement is al snel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je grofweg €930 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in L’Ecluse (april 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een huis in L’Ecluse kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. Dat komt neer op €800 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in L’Ecluse. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3550)
€645
(€5400)
€1110
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€245
(€2550)
€385
(€3050)
Spouwmuur€335
(€1300)
€470
(€2650)
€780
(€3050)
HR++ glas€220
(€2675)
€280
(€3625)
€360
(€5050)
isolatie l-ecluse 1320

Interessante Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in L’Ecluse?

Waarom zou ik mijn woning in L’Ecluse isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz of Antargaz, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €295 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Brico, Big Mat, Dema. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Beauvechain

Met behulp van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Beauvechain aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Beauvechain
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan L’Ecluse wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in L’Ecluse voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in L’Ecluse. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment