Woning isoleren Ladeuze

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ladeuze? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als triple glas en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uitgebreide informatie over isolatie Ladeuze. We staan stil bij thema’s als radiatorfolie en de groene lening. Meteen besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ladeuze-7950

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7950
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€177,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest rendabele acties om jullie woning in Ladeuze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ladeuze is betaalbaar (plusminus € 940 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €295 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €230 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, folie, glaswol, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ladeuze kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1060. De besparing loopt op tot €840 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je plusminus €820 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we verschillende rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ladeuze (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van de woning in Ladeuze is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per 12 maanden. Hieronder kijken we naar de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ladeuze. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€755
(€6450)
€1190
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€175
(€1700)
€385
(€3150)
Spouwmuur€275
(€850)
€620
(€2750)
€795
(€3475)
HR++ glas€190
(€2150)
€260
(€3350)
€370
(€4525)
isolatie ladeuze 7950

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ladeuze?

Waarom juist nu mijn huis in Ladeuze isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en geeft een besparing van €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. In de box hieronder vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Dema. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over isolatiepremie in Chièvres

Door de ondersteuning van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Chièvres kan betekenen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Ladeuze wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ladeuze voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Ladeuze. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment