Woning isoleren Grosage

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grosage? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als isolatie buitenkant gevel of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Grosage. We staan stil bij onderwerpen als tochtbanden en koudebruggen. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-grosage-7950

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een verantwoorde warme woning
 • Houdt geluid tegen
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7950
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante acties om jullie woning in Grosage te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Grosage is goed te betalen (vanaf plusminus € 830 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als folie, steenwol, icynene, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grosage kost +/- €5900. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is ongeveer €880 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grosage (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een duurzame maatschappij? Isoleren van een woning in Grosage is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 op jaarbasis. Onderstaand vind je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grosage. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4200)
€585
(€4800)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€210
(€2000)
€325
(€3450)
Spouwmuur€230
(€825)
€570
(€2425)
€825
(€3575)
HR++ glas€250
(€2750)
€330
(€4225)
€445
(€5200)
isolatie grosage 7950

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Grosage?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Grosage isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van isolatiepremie in Chièvres

Met behulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Chièvres aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grosage wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grosage voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Grosage. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment