Woning isoleren Chièvres

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Chièvres? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Chièvres. Denk aan vraagstukken over buisisolatie en energiebespaarlening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-chievres-7950

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Groene investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteChièvres
Postcode7950
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€163,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Chièvres te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Chièvres kan zeer goedkoop (vanaf € 850 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1900 en het resultaat is zo’n €185 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Chièvres kost doorgaans €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Hiermee bespaar je circa €750, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er nog enkele populaire opties. In het gedeelte hierna bespreken we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Chièvres (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Chièvres is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Chièvres. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€835
(€6550)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€215
(€2350)
€325
(€2700)
Spouwmuur€365
(€1250)
€660
(€2550)
€950
(€3475)
HR++ glas€215
(€1925)
€265
(€3150)
€405
(€4775)
isolatie chievres 7950

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Chièvres?

Waarom moet ook ik mijn huis in Chièvres isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700 en dat levert gemiddeld op €275 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Chièvres

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Chièvres aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chièvres
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Chièvres wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Chièvres voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Chièvres. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment