Woning isoleren Cambron-Casteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Cambron-Casteau? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Cambron-Casteau. Bijvoorbeeld zaken als HR++ glas en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-cambron-casteau-7940

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Voor elk budget
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode7940
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€176,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Cambron-Casteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cambron-Casteau is betaalbaar (vanaf zo’n € 990 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1825 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Cambron-Casteau kost ongeveer €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €770 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende interessante vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de interessantste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cambron-Casteau (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van jouw woning in Cambron-Casteau kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Cambron-Casteau. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4050)
€665
(€4600)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€195
(€2400)
€340
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1400)
€660
(€2575)
€885
(€3325)
HR++ glas€215
(€2675)
€320
(€3650)
€400
(€4925)
isolatie cambron-casteau 7940

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Cambron-Casteau?

Wat is het voordeel van mijn woning in Cambron-Casteau isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote werkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Brugelette

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Brugelette aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Cambron-Casteau wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Cambron-Casteau voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Cambron-Casteau. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment