Woning isoleren Mévergnies-Lez-Lens

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mévergnies-Lez-Lens? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals je dak isoleren en isolerende kozijnen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Mévergnies-Lez-Lens. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-mevergnies-lez-lens-7942

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig leefklimaat
 • U stoot minder CO2 uit
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode7942
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de populairste methodes om jouw woning in Mévergnies-Lez-Lens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mévergnies-Lez-Lens is financieel toegankelijk beginnend bij € 780 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mévergnies-Lez-Lens kost +/- €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Hiermee bespaar je ong. €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er nog meer vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Mévergnies-Lez-Lens (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Mévergnies-Lez-Lens is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 (jaarlijks). Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Mévergnies-Lez-Lens. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€795
(€5550)
€1120
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€270
(€2400)
€310
(€2700)
Spouwmuur€335
(€900)
€590
(€2200)
€880
(€3175)
HR++ glas€200
(€2575)
€275
(€3600)
€445
(€4975)
isolatie mevergnies-lez-lens 7942

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mévergnies-Lez-Lens?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mévergnies-Lez-Lens isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en dat bespaart tot €305, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Brugelette

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Brugelette in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugelette
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Mévergnies-Lez-Lens wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mévergnies-Lez-Lens voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Mévergnies-Lez-Lens. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een aangename warme woning en bespaart veel energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment