Woning isoleren Liberchies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Liberchies? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je uitgebreide informatie over isolatie Liberchies. Denk aan onderwerpen als isolatie buitenkant gevel en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-liberchies-6238

 • Minder energiekosten
 • Controle over de temperatuur
 • U stoot minder CO2 uit
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6238
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Liberchies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Liberchies is goedkoop beginnend bij € 790 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1675 en het rendement ligt op zo’n €205 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Liberchies kost je zo’n €4750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. Het voordeel is ongeveer €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er nog meer populaire uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Liberchies (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Liberchies is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Liberchies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€755
(€6400)
€930
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€295
(€2350)
€380
(€2850)
Spouwmuur€295
(€775)
€740
(€1900)
€790
(€3125)
HR++ glas€225
(€2225)
€265
(€3525)
€430
(€4500)
isolatie liberchies 6238

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Liberchies?

Waarom zou ik mijn woning in Liberchies isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525, waarbij u een besparing realiseert van €320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Pont-À-Celles

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pont-À-Celles voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Liberchies wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Liberchies voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Liberchies. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment