Woning isoleren Acoz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Acoz? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met uitgebreide informatie over isolatie Acoz. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de vloer en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-acoz-6280

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder last van trek en tocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik20.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de meest interessante manieren om een woning in Acoz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Acoz is betaalbaar (al vanaf +/- € 740 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €280 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1875 en het rendement ligt op zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Acoz kost ongeveer €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1240. De besparing loopt op tot €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het voordeel is ongeveer €910, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei interessante oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Acoz (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Acoz is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Acoz. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€815
(€6400)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€220
(€1900)
€395
(€3250)
Spouwmuur€275
(€975)
€520
(€2050)
€890
(€3650)
HR++ glas€220
(€1975)
€330
(€3900)
€355
(€4500)
isolatie acoz 6280

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Acoz?

Waarom moet ook ik mijn huis in Acoz isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Gerpinnes

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Gerpinnes kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Acoz wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Acoz voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Acoz. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment